top of page
Dirigent Sarah Decadt

Sarah Decadt behaalde het diploma van leerkracht lager onderwijs en het diploma van leerkracht secundair onderwijs Nederlands – Muzikale opvoeding. Ze geeft momenteel initiatie muziek-woord en muziekatelier aan StAPwest; daarnaast is ze ook leerkracht muzische vorming in vrije basisschool Houtmarkt in Veurne. Zingen doet ze altijd en overal; op de fiets, onder de douche of op een podium.

Sarah volgde zangles bij Griet De Meyer en speelde mee in de musicals “Honk!” (2009), “De Toverfluit” (2015) en “Jekyll & Hyde” (2017). Koorervaring deed ze op in Con Fuoco (Veurne), Endless Voices (Gent), Revoice (internationaal ensemble) en bij EuroChoir 2014, 2016 en 2017. Van 2017 tot 2020 zong ze in BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. In 2020 richtte ze Kvinna op, een a capella dameskoor in Veurne.
 
Na enkele cursussen koordirectie bij Koor & Stem volgde ze in 2016 – 2017 het postgraduaat kinder- en jeugdkoordirectie aan het Conservatorium van Antwerpen bij Marleen De Boo. Ze blijft zich ook regelmatig bijscholen met korte workshops en cursussen rond zang, dirigeren en zingen met kinderen. Haar enthousiasme voor het zingen gaf ze sinds 2013 door aan de jongeren van Jokobeau! Sinds 2017 dirigeert ze ook de jonge zangers van kinderkoor Beau-re-mi.
Sarah leest nog eens.jpg
website koortje.jpg
bottom of page