top of page

Voor wie is Beau-re-mi?

Beau-re-mi is een Koksijds kinderkoor voor muzikale jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar (3de tot en met 6de leerjaar). Alle gemotiveerde zangers zijn welkom; er zijn geen audities of toelatingsvoorwaarden. Tijdens de repetities maak je kennis met nieuwe liedjes, leer je je zangstem nog beter gebruiken en geniet je ervan om heerlijk samen te zingen. We zingen popnummers, koorhits en canons, vaak met beweging of body percussion. Naast het zingen plannen we ook groepsactiviteiten, zodat de kinderen elkaar beter leren kennen en er zich een fijne vriendengroep vormt.

Beau-re-mi startte in september 2017 en is de jongste telg uit de Beauvarletfamilie. Naast kinderkoor Beau-re-mi is er ook jongerenkoor Jokobeau en Beauvarletkoor Koksijde.

Waar en wanneer zijn de repetities?

We repeteren elke vrijdagavond van 16.30u - 17.30u in de Noordduinen in Koksijde (Helvetiastraat 47). Je vindt ons in de dramaklas op de tweede verdieping. Ons koorjaar start in september. De dirigent is Sarah Decadt.

In de schoolvakanties is er geen repetitie en organiseren we een actieve en/of gezellige kooractiviteit, zoals een zoekspel, schaatsen, samen gaan kijken naar een musical, een namiddagje zee ... We gaan bovendien één keer per jaar op koorkamp, dit is altijd een hoogtepunt van het koorjaar! In juli 2023 namen we voor het eerst deel aan Europa Cantat Junior, een internationaal jeugdkoorfestival van ruim een week dat om de drie jaar plaats vindt in een Europese stad.

Welke optredens doet Beau-re-mi?

​​

Meestal doen we een gezellig optreden rond de kerstperiode en een slotconcert in juni. We zongen ook al liedjes in voor een cd en stonden samen met Willy Sommers en Lisa del Bo op het podium. In december 2022 brachten we samen met jongerenkoor Jokobeau onze eerste musical "Het meisje met de zwavelstokjes" in het Casino van Koksijde. In januari 2025 brengen we opnieuw een musical, "De Sneeuwkoningin".

koor outlines.jpg
bottom of page